Szállítási, fizetési, garanciális feltételek


Szállítási és fizetési feltételek

 

A termékek adatlapján feltüntetett ár bruttó ár mely már tartalmazza az ÁFÁ-t.  A termékek mellett feltüntetett leírások tájékoztató jellegűek, a gyártó által megadott leírások alapján! Amennyiben a termék raktáron van a szállítási határidőnk 3-5 munkanap. A megrendelt árut munkanapokon előzetes e-mail-ben, vagy telefonos visszaigazolást követően, a készlet erejéig, 72 órán belül útnak indítjuk. A munkaszüneti (szombat, vasárnap) és ünnepnap beérkezett megrendeléseket, a megrendelést követő második munkanapon teljesítjük. Amennyiben a megrendelt termék nincs raktárunkon a szállítási idő 2-4 hét, melyet minden esetben közlünk a megrendelővel.


A vásárlás során kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb szállítási és fizetési módot. Kérjük, hogy mindig figyelmesen töltse ki a szállítási címet. Természetesen a számlázási cím és a szállítási cím eltérhet egymástól. Kérnénk, amennyiben kiszállítást kér, olyan címet adjon meg, ahol elérhető 8-17 óra között.

 

1, Személyes átvétel esetében nincs kiszállítás, készpénzes fizetés a boltban.

Ebben az esetben a megrendelt termékeket összerakjuk Önnek, majd előzetes egyeztetés során átveheti, és készpénzben kifizetheti üzletünkben Ebben az esetben nincs szállítási díj. 

 


2, Házhoz szállítás futárszolgálattal, fizetés utánvéttel.

A házhoz szállítás költsége a csomag súlyától függ.

A házhoz szállítás esetében a végösszeg tartalmazza a kiszállítási összeget (kivételt képeznek ez alól a nagyobb terjedelmű, és súlyú termékek), mely díjat a kiszállításkor egyösszegben készpénzben kell kiegyenlíteni a futárszolgálat munkatársának. A kiszállítás egyeztetett időpontban történik a megrendeléskor megadott szállítási címre, általában 8-17 óra között. Javasoljuk, hogy amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthonában, szállítási címként adja meg munkahelyének, vagy annak a helységnek a címét, ahol elérhető ebben az időszakban. Amennyiben az egyeztetett időpontban és helyszínen nem tudják Önt elérni, úgy a futárszolgálat munkatársa még egyszer felfogja Önt keresni.

A szállítási díj az ország egész területére utánvéttel

Amennyiben előre utalással fizet, a 1,5 %-os utánvételi díj levonásra kerül a végszámlából!


Az 10,1 kg- 150 kg-os súlyú termékek esetében az ártól függetlenül, a kiszállítási díj előzetes egyeztetés alapján történik! Minden nagyobb súlyú termék mellett fel vannak tüntetve a várható szállítási díjak.  


3, Fizetés előre utalással

Amennyiben Önnek kényelmesebb a bankszámlára való utalás, úgy azt megteheti, a rendelésének visszaigazolása után. Átutalás esetében a következő bankszámlára tud utalni:


..................................


Utalás esetében kérnénk, hogy hivatkozási számként adja meg rendelési számát! Amennyiben 10 kg súly fölötti terméket rendel, úgy házhoz szállítás esetén az utánvét díját (mely általában a végösszeg 1,5 %-a) nem kell megfizetnie, kizárólag csak a szállítási díjat!


Garancia, szavatosság és jótállás

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991.(IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak szerint az  irányadóak. Az egyes termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek tekintetében speciális rendelkezések találhatóak az egyes termék csoportokra vonatkozó rendelkezések között, illetve az egyes termékek mellett. Az értékesített termékek minősége tekintetében az adott termék beszállítója vállal szavatosságot a Magyar Polgári Törvénykönyv 306. és 307. §--ban és a151/2003./IX.22/ sz. Kormányrendeletben foglaltak, illetőleg saját jótállási feltételei szerint.  A hatályos jogszabályok szerint a jótállás és a garancia kötelezettsége, valamint az alkatrész ellátási felelősség a termék forgalmazóját terheli.

Az igény érvényesítéséhez szükséges:
- jótállási jegy és a számla
- az igény közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatokban érvényesítendő.

Cégünk minden vásárlásról ÁFÁ-s számlát állít ki, melyet kérjük, hogy őrizzen meg. A 151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján az általunk forgalmazott termékekre (a számla megléte feltétel) 12 hónap jótállást vállalunk. A jótállási felelősséget kizáró feltételek: helytelen szállítás, tárolás,erőszakos külső behatás, elemi csapás (pl.: villámcsapás, túlfeszültség) okozta rongálódás, szakszerűtlen kezelés, poros, nedves környezetben való használat, nem szakszerű beavatkozás, javítás, bővítés, átalakítás, vagy természetes elhasználódás.

Cégünk kizárólag új termékeket forgalmaz. Csak bizonyítottan hibás termék kerül kicserélésre, így kérjük, hogy a csomag átvételekor győződjön meg a csomag sértetlenségéről! Amennyiben bármilyen sérülést észlel a csomagoláson, arról a helyszínen vetessen fel jegyzőkönyvet, a reklamáció és a kárrendezés céljából. A jótállási időtartam a vásárlás napjával kezdődik. Amennyiben hibát észlel, azt kérjük minél előbb jelezze cégünk felé írásban, e-mailben. Ha ezt elmulasztja, az ebből adódó károk a vevőt terhelik.

Amennyiben a termék a várlástól számított 3 munkanapon belül, szakszerű üzembe helyezés mellett meghibásodik, Ön kérheti a termék cseréjét. Ha erre nincs lehetőség (cégünk nem tud ugyanilyen terméket biztosítani Önnek), abban az esetben elállhat a vásárlási szerződéstől, és a vételárat vissza kérheti, vagy választhat egy másik terméket, melynek árába beszámítjuk az előző termék értékét.
A szétszerelt, valamint a külső behatásoknak kitett terméket (pl.: törött) nem áll módunkban cserélni. Ugyan ez vonatkozik a környezeti katasztrófákra is. (pl.: villámcsapás által keletkezett túlfeszültség).
Ha a hiba 3 munkanapon túl jelentkezik, forduljon a jótállási jegyen kijelölt szakszervizek egyikéhez.  Csak kijelölt szervizhez forduljon, mert a nem kijelölt szerviznél történt bármiféle beavatkozás, idegen beavatkozásnak minősül és a jótállás megszűnését is eredményezheti!

Elállás a vásárlástól

Elállás jogának ismertetése a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény alapján. A vásárlástól számított 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat. Az elállás csak a házhoz szállítással történt vásárlások esetében alkalmazható, személyes átvétel esetén nem érvényesíthető! Ennek módjáról a 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. Amennyiben eláll a vásárlástól, azt kérjük minden esetben jelezze az info@webtermekhaz.hu , postai úton vagy a 0670/5466330-as telefonszámon. A terméket vagy termékeket postai úton visszaküldheti vagy személyesen visszahozhatja telephelyünkre (2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 9.).  A termék visszajuttatási költsége, az elállási jog gyakorlása miatt, a vásárlót terheli.
Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat.
A szerzői jogi védelem alatt állótermékek (pl.: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítástechnikai szoftver)  esetében, nem gyakorolhatja a vásárló az elállási jogát a vonatkozó jogszabályban meghatározott esetekben, ha a csomagolást a vásárló felbontotta.

Amennyiben a vásárló kifizette a termék árát, az eladó köteles a termék visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríteni azt, a vásárló által megjelölt bankszámlára, átutalással.

Minden esetben kérjük jelezze visszaküldési szándékát, hogy egyeztetni tudjuk a további teendőket. 

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni.